Εκχύλισμα Kumquat

16/09/2022 2023-03-31 19:06

Εκχύλισμα kumquat

Ο καρπός του Kumquat ( Fortunella Margarita) , το αιθέριο έλαιο και το εκχύλισμα, έχουν αποκτήσει ξεχωριστό ενδιαφέρον για την επιστημονική κοινότητα τα τελευταία χρόνια.

 Ο καρπός του είναι γνωστή πηγή βιταμινών C, A και ιχνοστοιχείων.  Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (ασκορβικό οξύ και α-τοκοφερόλη), βιταμίνες ,καροτενοειδή και φαινολικές ενώσεις είναι ιδιαίτερα υψηλή. Μελετάται επίσης η αντιμικροβιακή του δράση και προτάθηκε ότι η φλούδα Kumquat μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσική βιοδραστική πηγή στα τρόφιμα και τα φαρμακευτικά προϊόντα .

Ίσως ο όρος χρυσό πορτοκάλι να μην είναι τυχαίος…

Κουμκουάτ Kemish Προϊόντα

Άρωμα Kumquat

Κουμκουάτ Kemish Προϊόντα 2

Τα αρώματα συνδέονται άμεσα με το συναίσθημα . Επιδρούν  στη διάθεσή μας μέσω της όσφρησης στέλνοντας στον εγκέφαλο τις απαραίτητες πληροφορίες. Ανακαλούν μνήμες , αλλάζουν την ψυχολογία μας και τονώνουν το πνεύμα. Είναι πολλές φορές συνώνυμα της ομορφιάς και της πολυτέλειας.

Τα αρώματα είναι ένα σύνθετο μείγμα πολλών και διαφορετικών ουσιών. Αποτελούνται από υψηλές  , μεσαίες και  χαμηλές  νότες . Οι υψηλές νότες ή νότες κορυφής  αποτελούν τον χαρακτήρα του αρώματος, την πρώτη δηλαδή αίσθηση που θα μας δώσει. Ενεργεί άμεσα με αναζωογονητικό και τονωτικό τρόπο στο σώμα και το πνεύμα.

Οι μεσαίες νότες ή οι νότες της καρδιάς   αντιπροσωπεύουν την καρδιά του αρώματος και του δίνουν τον χαρακτήρα , ενώ οι χαμηλές ή οι νότες βάσης αποτελούνται από ενώσεις που αργούν να εξατμιστούν και αποτελούν την έκφραση του αρώματος. 

Τα αρώματα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την περιεκτικότητα τους σε αιθέρια έλαια, τα οποία   περικλείουν  τις ευεργετικές ιδιότητες , την ενέργεια και  την ψυχή των φυτών. Η καλλωπιστική και θεραπευτική τους χρήση τους είναι γνωστή εδώ  και χιλιάδες χρόνια .

Το εξαιρετικής ποιότητας άρωμα Kumquat περιέχει 18% φυσικής προέλευσης αιθέρια έλαια.

has been added to you cart.Εμφάνιση καλαθιού